Aktualności
↗ OŚWIADCZENIE
dodano dnia: 16/11/10
OŚWIADCZENIE
Kandydata na Wójta Gminy Kosakowo
Andrzeja Dzienisza
Szanowni Państwo,
Nie widzę przejawu dobrej woli do współpracy między komitetami wyborczymi. Przejawia się to między innymi walką o miejsce na ogólnodostępnych słupach informacyjnych na terenie gminy. Zaklejanie czy zrywanie plakatów nie mających nic wspólnego z kampanią wyborczą jest dla mnie nie do zaakceptowania. Jeżeli nawet na tym polu nie możemy dojść do porozumienia to nie widzę możliwości wzięcia udziału w debacie, która z założenia ma na celu demonstrację sił komitetów, a nie przeprowadzenie merytorycznego dialogu na temat prawdziwych problemów Naszej Gminy. Ostatnie wydarzenia i działania komitetów wyborczych moich kontrkandydatów podważyły ich wiarygodność, co jest powodem mojej odmowy uczestniczenia w pozbawionych zasad igrzyskach.Obecnie toczące się sprawy sądowe moich kontrkandydatów potęgują moje zaniepokojenie i sprawiają, że nie widzę wśród nich partnerów do rozmów na temat przyszłości Naszej Gminy. Bezpodstawnie oskarża się mój komitet o działanie w konspiracji, co jest nieprawdą. Nie mamy problemu z kontaktem z wyborcami.
Jestem człowiekiem z zasadami, otwartym na dialog. Jest mi obcy styl prowadzenia kampanii wyborczej uprawiany przez moich kontrkandydatów. Chcę pokazać mieszkańcom Naszej Gminy normalny sposób prowadzenia kampanii wyborczej, a nie wizję kampanii na podstawie sporów i przepychanek między
kandydatami. Czas wyborów minie, a spory i nieporozumienia, które teraz zaistnieją mogą wpłynąć niekorzystnie na przyszłość Naszej Gminy.
Dopóki moi oponenci nie zrozumieją tego, że to Gmina i Jej mieszkańcy są najważniejsi nie podejmę się udziału w żadnym spotkaniu nazywanym przez Nich debatą.
Z poważaniem
Andrzej Dzienisz